Portekiz, Lizbon, Porto, Sintra, Sesimbra gezi notları

16:04

Bu blogda Ağustos 2015`te erkek arkadaşımla birlikte bir haftalığına çıktığımız Portekiz gezisinden izlenimlerimi ve araştırma notlarımı paylaşacağım.

Öncelikle; uzun sıralara hazır olun. Portekizliler ağırkanlı ve konuşmayı seven insanlar, bu yüzden sıralar hiç bitmiyor, o siparişler bekle bekle gelmiyor. Eh bizim Avrupalılar gibi işe girer girmez 25 gün iznimiz olmadığı için, işe girdikten bir sene sonra yalnızca 14 güncük izne sahip olabildiğimiz için o beklemeler insanda "tatilim gidiyor" paniği yaratabiliyor ama gezerken anladım ki paniğe gerek yokmuş, zaten küçük şehirler.

Akşam yemekleri İspanya ve İtalya`da olduğu gibi geç yeniyor, restoranlarda saat 9-10`dan sonra bile hala sıra var. Çok nadir olarak bazı yerlerde siesta yapılıyor, 3-7 arası kapalı olan restorana rastladık.

Lizbon da Porto da İstanbul`a göre daha serin ve esiyor ve bu daha rahat gezmenizi sağlıyor.

Portekiz`in yerel birasının ismi: Super Bock! Tüm barlarda, restoranlarda, tentelerde, reklam panolarında rastlayacağınız marka.

Son 3 yurtdışı gezim için triposo uygulamasını kullanıyorum; görmek istediğiniz yerleri işaretliyorsunuz ve uygulama size seçtiğiniz yerlerden bir yürüyüş rotası çıkartıyor. İnternetinizin olmasına gerek yok, çevrimiçi haritası var, nerede olduğunuzu ve rotanızı bu haritadan takip edebilirsiniz. Hala geliştirilmesi gereken özellikleri var fakat şu ana kadar rastladığım en iyi gezi uygulaması, tavsiye ederim. IOS ve Android sistemli telefon/tabletler için indirilebilir. Yürüyüş rotasının ekran görüntüsü aşağıdaki gibi.


0 yorum