Sesimbra ve Setubal

09:32


Lizbon`dan 40-45 dakika uzaklıkta olan Sesimbra, Setubal ve bunlarında arasında kalan Milli Park bölgesinde denize girebileceğiniz bir çok plaj mevcut. Bunların çoğu bakir koylar ve şezlong-şemsiye bulabileceğiz işletmeler yok. Tavsiyem havlunuzu alıp aracınızla "beach hopping" yapmanız. Bu bölge okyanus kıyısında olmasına rağmen büyük bir girintide bulunduğu için deniz dalgasız, düz ve bakması çok güzel, yüzmek için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu kadar güzel bir kumsalda kristal sulara giren niye yok diye düşündük, suya ayağımızı sokmamızla niye olduğunu anladık; su buz gibi. Bozcaadanın ya da Çeşme`nin soğuk suyundan bahsetmiyorum, suyun içine girdikten 3 dakika sonra bütün vücudunuzun karıncalanmaya başladığı bir soğuktan bahsediyorum. Bu yüzden herkes serinleme ihtiyacı duyduğunda yalnızca bileklerine kadar, en fazla dizlerine kadar suyun içine girip orada takılıyor, orada dakikalarca durup sohbet ediyorlar.
Sesimbra`da bir geceliğine "A Bela Piscosa II" isimli dışı fayans kaplı içi yenilenmiş ve romantik mobilyalarla döşenmiş eski bir apartmanın en üst katında kaldık, terasında müthiş bir okyanus manzarası vardı. Lizbon`dan günübürlik bu bölgeye gelinebilir fakat kalmak isterseniz bu butik oteli tavsiye ediyorum.
Milli Park bölgesindeki plajların isimleri şöyle:
Praia de Galapinhos, Praia dos Galapos, Praia da Figueirinha, Praia do Creiro (Portinho da Arrábida), Praia dos Coelhos (Arrábida), Praia de Albarquel


Daha fazla fotoğraf için Instagram hesabımı ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum